pühapäev, 31. märts 2019

Bahreinis võidutsesid jällegi Mercedesed

Bahreinis võidutsesid jällegi Mercedesed, Ferraride võistluse rikkusid eksimused ja tehnilised probleemid. Võidu võttis Lewis Hamilton, teisele kohale platseerus Valtteri Bottas, Ferrari pilootidest oli kiireim Charles Leclerc kes pidi leppima kolmanda kohaga.

Ferrarid olid sõidu esimese poole kiired nagu ka kvalifikatsioonis - Bahreinis alustab esikohalt Leclerc

Bottas säilitas liidrikoha üldpunktiarvestuses, vahe Hamiltoniga ainult üks punkt, Ferrari piloodid jäävad kaugele maha Mercedese duost, MM-üldseis pärast Bahreini etappi.

Sõidu käik


Stardis haaras liidriohjad Sebastian Vettel, Leclerc langes isegi korraks kolmandaks, temast sai mööda Bottas ning kaugel polnud ka Hamiltoni möödumine noorest prantslasest.

Sõidu jätkudes Ferrarid olid selgelt kiiremad kui Mercedesed, Leclerc möödus Bottasest ja asus jälitama Vettelit ning sai temast ka üsna pea mööda, omavahel vahetasid kohad ka Mercedesed, Hamilton võitles ennast ettepoole Bottasest.

Sõidu jätkudes tundus esialgu, et Ferrarid lähevad kindlalt oma teed kuid Hamiltoni kiired ringiajad viisid olukorra selleni kus britil õnnestus mööduda Vettelist.

Sellises järjestuses käidi ka rehvivahetuses. Pärast jalavarjude vahetamist masinatel oli aga omavahelises heitluses Hamiltoni ja Vetteli vahel kiirem viimane ning ka möödus valitsevast maailmameistrist. Leclerc jätkas võimsalt liidrina.

Võidusõidu edenedes hakkas Hamilton jällegi ründama Vettelit ning kui esimesel korral õnnestus Vettelil rünnakud tõrjuda siis oli näha, et Hamilton oli selgelt kiirem ning paar ringi hiljem Hamiltoni möödumise järel sakslane eksis pidurdusmaal ning tegi selle järel spinni ja langes mitu kohta. Vetteli Ferrari sai lisaks ka pirueti käigus kannatada ning ring hiljem kaotas ta ühel sirgel sõites esitiiva ning suundus boksi rehve vahetama ja esinina asendama ja langes kaheksandale kohale.

Sõidu viimasel veerandil algasid Leclerci masinal probleemid ning Hamiltonil õnnestus prantslasest mööduda ja liidriks kerkida, päris sõidu lõpu eel jättis ka Bottas Leclerci oma seljataha. Vettel võitles ennast tagasi viiendale kohale, tema ette jäi veel Max Verstappen.

Allikas: Bahreinis võidutsesid jällegi Mercedesed

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar