pühapäev, 14. aprill 2019

Hamilton võitis Hiinas

Lewis Hamilton võitis Hiinas, MM-sarja senine liider, Hamiltoni meeskonnakaaslane Mercedeses Valtteri Bottas leppis teise kohaga ja langes ka üldarvestuses briti seljataha.

Bottas võitis küll eilse kvalifikatsiooni, vaata ka Valtteri Bottas võitis Hiina GP 2019 kvalifikatsiooni siis kohe stardi järel esimesesse kurvi jõudes haaras liidriohjad Hamilton ning sõidu jooksul Bottas talle ohtlikuks enam ei osutunudki.

Sõidu üldmulje rikkus järjekordne Ferrari sisepoliitiline käsuliini põhine sõidutaktika, esimesse kurvi jõudis esimesena Ferraridest Charles Leclerc ning ning ka esimesed kümmekond ringi sõitis ta Ferraride tandemis Sebastian Vettel-i ees kuid siis otsustas meeskond, et noor monacolane peaks kogenuma sakslase endast mööda laskma, sest tundus, et ta on kiirem kuid see jäigi ainult tundeks, sest niipea kui kohad vahetati sõideti jälle paarisrakendis. Kõige selle tulemusena rikuti mõlema mehe sõit - Vettel oli kaotamas sõidu jooksul isegi oma kolmandat kohta Max Verstappen-ile. Vettel lõpetaski sõidu kolmandana, Verstappen oli neljas ja Leclerc pidi leppima ebaõnnestunud meeskonna taktika tulemusena viienda kohaga.

Kui talvistel testisõitudel tundus, et Ferrarid hakkavad käesolevat hooaega valitsema siis nüüd on selge, et nad on kaugel maas Mercedestest ning neil tuleb hoopis vaadata seljataha, sest hooaja vahel mootorotarnijat vahetanud Red Bull on Honda mootoritega kohe algusest hea klapi leidnud, seda tõestab ka kiireima ringi ja ühe punkti teenimine Pierre Gasly poolt kes lõpetas sõidu kuuendana.

Allikas: Hamilton võitis Hiinas

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar